ORIGINÁLNY ZÁSNUBNÝ PRSTEŇ: VYBERTE TEN SO ZIRKÓNOM, AMETYSTOM ALEBO TYRKYSOM

Rozhodli ste sa požiadať o ruku tú, s ktorou chcete stráviť zvyšok života? Nechcete ísť cestou klasického diamantu, ale plánujete kúpiť šperk, ktorý bude cenovo dostupnejší? Zamerajte sa na zásnubné prstene s kameňom, ktoré majú vsadený zirkón, ametyst alebo tyrkys. Sú to krásne kamene, ktoré si zamiluje každá žena. Zásnubný prsteň je ten najdôležitejší prsteň, ktorý budete v živote vyberať. Poradíme vám, ako si jeho nákup uľahčiť. 

ZLATO ALEBO OCEĽ

Medzi tradičné materiály patrí zlato, striebro a chirurgická oceľ. Konkrétny výber závisí od vás a sumy, ktorú chcete do šperku investovať. Ak viete, že vaša nastávajúca radšej minie peniaze na samotnú svadbu ako na drahý prsteň, zvoľte striebro alebo chirurgickú oceľ. Výhodou tohto typu ocele je práve stálosť a odolnosť materiálu. Striebro je, naopak, mäkší druh kovu a je náchylnejšie na mechanické poškodenie. Preto je dobré skladať si šperky zo striebra počas športovania alebo práce v záhrade. Zíde sa aj rada, ako čistiť striebro a šperky z neho.

stříbrný prsten klenoty amber(1024 × 1024 px) (4)

ZIRKÓN NAMIESTO BRILIANTU

Nechcete investovať do briliantu? Odporúčame zamerať sa na zirkón, ktorý je jeho perfektnou náhradou. Ak si vyberiete kvalitne spracovaný zirkón, bežným okom rozdiel pravdepodobne ani neuvidíte. Zásnubné prstene so zirkónom sú trblietavé, výnimočné a krásne.

V posledných rokoch je čoraz populárnejšou možnosťou darovať prsteň s iným ako čírym kameňom. Ak viete, že vaša partnerka neočakáva klasiku, zamerajte sa na ametyst alebo tyrkys. 

AMETYST POSILNÍ VERNOSŤ A LÁSKU

Tento kameň má celú škálu fialových odtieňov – od svetlejších až po tmavé. Je to mimoriadne silný kameň, ktorému sa pripisujú silné ochranné vlastnosti. Ametyst svojho nositeľa chráni a navyše sa mu prisudzuje schopnosť posilňovať vernosť a lásku. Z astrologického hľadiska je šperk s ametystom vhodný pre ženy narodené v znamení Rýb, Strelca, Panny, Kozorožca, Barana a Škorpióna.

Rozhodli ste sa pre ametyst? Skúste si zapamätať niektoré informácie o tomto kameni, najmä pasáž o vernosti a láske. Priateľke pri žiadosti o ruku povedzte,  prečo ste pre ňu vybrali práve tento kameň. Veríme, že tým ešte viac zdôrazníte romantický okamih, na ktorý nezabudne.

stříbrný prsten klenoty amber(1024 × 1024 px) (5)

TYRKYS PODPORÍ ROMANTICKÚ LÁSKU

Tento kameň má krásnu zelenú farbu, ktorá prechádza až do modrej. Za túto farbu vďačí medi vo svojom chemickom zložení. Je to posvätný a ochranný kameň. Býva označovaný ako kameň šťastia, ktorý prináša vnútorný pokoj a podporuje romantickú lásku. Takéto vlastnosti by mal zásnubný prsteň mať. Z hľadiska znamení zverokruhu sa najviac hodí k Blížencom, Rybám, Strelcom a Vodnárom. Pri žiadosti o ruku sa vám budú niektoré z týchto informácií o tyrkyse hodiť.  

​​VEĽKOSŤ PRSTEŇA

Aby ste sa dostali k tej správnej veľkosti, odporúčame vziať jeden z priateľkiných prsteňov a dať si ho zmerať, prípadne sa poradiť s jej kamarátkou. Tá by mohla ľahko zistiť, napríklad počas spoločného nákupu, ktorá veľkosť prsteňa je tá správna. Ďalšie rady nájdete v našom článku, ktorý sa podrobne venuje práve otázke, ako zistiť veľkosť prsteňa.

Porozmýšľajte o tom, ako veľmi je pre vašu priateľku dôležitá cena zásnubného prsteňa. Ak viete, že sú pre ňu dôležitejšie plány, ktoré máte spoločne pred sebou, zbytočne neutrácajte. Takáto žena bude nadšená už len zo samotnej žiadosti a vám zostane viac prostriedkov na splnenie jej ďalších snov a prianí.