ŠPERKY S OPÁLOM MAJÚ MAGICKÚ MOC. ZISTITE PREČO

Opál je kameň najrozmanitejších a najkrajších farieb. Jeho nádherné farebné variácie sú dôvodom, prečo je taký vyhľadávaný. Opály môžu byť sivobiele, zelené, sivomodré, bezfarebné i priehľadné. Najznámejšou a najcennejšou odrodou opálu je drahý opál. Najdrahším opálom vôbec je čierny opál. Táto tmavá odroda drahého opálu bola objavená koncom minulého storočia vo vrstvách ílu v Austrálii. Prsteň s pravým opálom čiernej farby môže stáť stovky eur.

VLASTNOSTI OPÁLU

Opál bol od dávnych čias vnímaný ako magický kameň. Dokáže svojho nositeľa chrániť. Učí ho sebakontrole a sebapoznaniu, pretože všetko, čo majiteľ vyšle do sveta, sa mu prostredníctvom kameňa vráti späť. Chcete opál darovať? Vyberte si napríklad náušnice s opálom.

 opalove-nausnice

VÝZNAM PODĽA ZVEROKRUHU

Jemné a zároveň naliehavé vibrácie opálu sa hodia najmä k znameniam, ktoré sú spojené s vodou. Raci, Ryby a Vodnári dokážu súznieť s opálom najlepšie. Škorpiónom pomáha vniesť do života viac jemnosti a krotiť ich silné emócie. Kozorožci ocenia rozšírenie vedomia, ktoré opál podporuje. Strelcom zase otvára myseľ a umožňuje im snívať.

KTORÍ SLÁVNI SI OPÁL ZAMILOVALI

Len málokto vie, že slávny umelec Andy Warhol bol vášnivým zberateľom opálov. Jeho fascinácia sa začala niekedy v roku 1970, keď mu austrálska umelkyňa Violet Nicolson (publikujúca pod pseudonymom Laurence Hope) na jednom večierku v Londýne ukázala svoj drahý opálový prívesok. Po smrti Andyho Warhola v roku 1987 sa šperky z jeho zbierky vydražili v aukčnej sieni Sotheby's v New Yorku. Ich súčasťou bol krásny a veľmi drahý čierny opál v tvare vankúša. Obklopovalo ho osem diamantov a 14-karátový zlatý štvorlístok. 

sperky opal modry

Elvis Presley miloval opálové šperky a vo svojej zbierke mal hneď niekoľko prsteňov s týmto kameňom. Jeden z Elvisových prsteňov s opálom mu v 70. rokoch minulého storočia predal klenotník v Memphise. Tento prsteň zo 14-karátového zlata obsahoval opál s rozmermi 24 × 20 mm obklopený 34 diamantmi. Ďalším prsteňom, ktorý Presley nosil, bol 14-karátový vintage prsteň s obrovským krištáľovým opálom, ktorý bol obklopený 1,25-karátovými diamantmi.

Pri príležitosti prvej návštevy kráľovnej Alžbety II. v Austrálii v roku 1954 sa vláda Južnej Austrálie rozhodla darovať jej mimoriadne cenný opál. Ten vsadil renomovaný klenotník Wendtom spolu so 150 diamantmi do 18-karátového paládiového náhrdelníka. Šperk je dodnes v súkromnej zbierke jej veličenstva. 

V súčasnosti opály vyhľadávajú napríklad speváčky Taylor Swift a Solange. Milujú ich aj herečky Cate Blanchett, Jennifer Hudson a Reese Witherspoon.