RUŽENÍN: SPOZNAJTE TENTO KAMEŇ LÁSKY

Zoznámte sa s vlastnosťami tohto kameňa nesebeckej lásky. Podporuje v nás cit, priateľstvo a umiernenosť. Pomáha pri liečbe chorôb spojených s ľadvinami, srdcom, pečeňou, pľúcami aj genitáliami. Má výborný vplyv na poruchy plodnosti u mužov aj žien. Pomáha nesmelým prejaviť skrývané pocity. Má toľko skvelých vlastností, ktoré si zaslúžia pozornosť! 

RUŽENÍN V BÁJACH

História ruženínu je podľa jednej z dostupných legiend nasledujúca. Adonis, ktorý bol synom cyperského kráľa Kinyra, sa zamiloval do bohyne Afrodity. Jej milencom bol však aj boh vojny Áres, ktorý na neho zaútočil. Afrodita prišla počas konfliktu Adonisovi na pomoc, po ceste sa však poranila na tŕňoch krov a postriekala svojou vlastnou krvou blízky krištáľ.

V Egypte bol ruženín veľmi obľúbeným kameňom. Ľudia verili, že má magickú silu a dokáže spomaľovať procesy starnutia. Ženy ho používali pri starostlivosti o pleť, primiešavali jeho drobné úlomky do masiek na čistenie pleti a proti vráskam. Voda s ruženínom bola používaná ako všeliek a malým deťom bol dávaný na krk ako amulet. 

AKO MINERÁL

Ruženín je ružová, ružovočervená, svetloružová priesvitná alebo priehľadná odroda kremeňa.

Jeho farba je spôsobená prítomnosťou malého množstva mangánu. Obvykle netvorí kryštály, a ak áno, nie sú dlhšie ako 1 cm. V Česku sa ruženín dal historicky nájsť v Českom masíve. 

JEHO VÝNIMOČNÉ VLASTNOSTI

Tento kameň v nás má prebúdzať nežnosť, nesebeckú lásku a pocit miernosti. Zaobstarajte si ruženín ako náhrdelník a získate šperk s upokojujúcim účinkom. Ruženín sa používa v ťažkých chvíľach, ktoré sprevádza trauma. Pomáha nájsť lásku k sebe samému. Podľa feng šuej je dobré umiestiť kameň do rohov v dome a láska v tomto priestore vraj bude kvitnúť. Ak si zaobstaráte orgonit z ruženínu, očistíte svoje vedomie od negatívnej energie. Využíva sa tiež pri uvoľňovaní životnej  energie pomocou reiki alebo pri veštení. Má aj praktickú vlastnosť – položte ho vedľa počítača, televízora a všade tam, kde je nebezpečenstvo tzv. elektrického smogu. Pokiaľ sa venujete meditácii, skúste ju v jeho prítomnosti.

LIEČIVÉ ÚČINKY RUŽENÍNU

Ruženín má posilňovať funkciu srdca a regulovať srdcový rytmus. Pomáhať s pokojným spánkom a tiež pri psychosomatických ťažkostiach, ktoré vznikajú vplyvom potlačených emócií. Ruženín má byť tiež nápomocný pri neplodnosti a ochoreniach pohlavných orgánov. Dnes je vyhľadávaný aj v súvislosti so starostlivosťou o pleť. 

yoni růženín (1)

ZÁZRAČNÉ YONI VAJÍČKO

Na posilnenie panvového dna žien odporúčame yoni vajíčko z ruženínu. Stačí 5 až 10 minút denne chôdze s ním a posilníte celý stred tela. Vďaka tomu sa môžete zbaviť bolestí chrbta, menštruačných bolestí, zvýšite schopnosť otehotnieť a zabránite inkontinencii vo vyššom veku.

FACELIFTING POMOCOU MASÁŽE 

Ak hľadáte spôsob, ako omladiť svoju pleť prírodnou cestou a bez invazívnych zákrokov, zaraďte do svojej starostlivosti o tvár face roller z ruženínu a tiež guasha. Používajú sa na lymfatickú masáž tváre, krku aj dekoltu. Pravidelnou masážou zredukujete opuchy, zlepšíte cirkuláciu krvi a rozprúdite lymfu. Kozmetické krémy sa dostanú ešte hlbšie do pleti.

VÝZNAM RUŽENÍNU PODĽA ZVEROKRUHU

Ruženín je kameň, ktorý sa spája s ľuďmi narodenými na konci žatvy, to je 23. októbra až 21. novembra. Vo zverokruhu patrí toto obdobie Škorpiónovi, ktorý symbolizuje úspech. Ľudia narodení v znamení Škorpióna sú zložití, kreatívni a nezávislí, majú obrovský zmysel pre humor. 

RUŽENÍN A CELEBRITY

Ruženín je dnes veľmi vyhľadávaným kameňom. Pre jeho vlastnosti si ho obľúbili ženy na celom svete a tiež mnoho tých, ktoré poznáme z médií. Speváčka Katy Perry sa nechala počuť, že vďaka ruženínu nebola nikdy dlho sama, pretože kameň priťahuje mužskú pozornosť. Herečka Kate Hudson sa zase v jednom z rozhovorov zverila, že tento kameň má na svojom nočnom stolíku, dostala ho od svojej matky Goldie Hawn. Na silu ruženínu sa spolieha aj topmodelka Miranda Kerr.