STRIEBORNÉ NÁUŠNICE: TRENDY NA ROK 2022

Strieborné náušnice hlásia veľký návrat! Budú dominovať módnym časopisom aj prehliadkovým mólam a logicky sa zaradia medzi doplnky našich outfitov. Vybrali sme pre vás niekoľko najväčších trendov na rok 2022. 

opalove-nausnice

PREČO SI VYBRAŤ STRIEBORNÉ ŠPERKY?

Láka nás ich krásny lesk a to, že strieborné šperky pristanú každej z nás. Sú navyše oveľa lacnejšie ako tie zo zlata alebo platiny. Ak si chceme trendy kúsky kúpiť pre radosť, ich nákup nás finančne nezruinuje a to je rozhodne tiež veľké plus. Nevýhodou striebra je asi len to, že niekedy spôsobuje kožné alergie. Pokiaľ sa tento problém týka aj vás, odporúčame zamerať sa na také strieborné náušnice, ktoré sú potiahnuté ródiom. Tých je v našej ponuke naozaj veľa. 

STRIEBORNÉ NÁUŠNICE V ROKU 2022  

KOMBINÁCIA S PRÍRODNÝMI DRAHOKAMAMI

S nekončiacim ruchom veľkomesta sa z prehliadkových mól ozýva túžba po návrate k prírode. Čo to znamená v spojení so šperkami? Dominanciu prírodných nerastov, ktoré sú osadené do niektorého z drahých kovov. Pri strieborných náušniciach prevažuje kombinácia s jantárom, ruženínom a mesačným kameňom. Nádherné sú tiež náušnice s opálom

SPOJENIE S PERLAMI

Už sme si zvykli, že perlové šperky nevyberáme len na výnimočné príležitosti. Perlový náhrdelník sa hodí aj ku každodenným outfitom a sadne aj k džínsom. Renomovaní módni návrhári si obľúbili barokové perly, ktoré majú asymetrický tvar, okamžite upútajú pozornosť a šperk povýšia na umelecký kúsok. Medzi celebritami okolo nich spôsobil (trochu nečakane) rozruch muž, a to spevák Harry Styles. Ten si ich vzal začiatkom roku 2020 na odovzdávanie hudobných cien Brit Awards a odvtedy ich popularita len rastie. Pokiaľ si na také netrúfate, vyberte si strieborné náušnice s perlou v klasickom guľatom tvare.

mono-nausnice

MONO NÁUŠNICE

V roku 2013 sa na prehliadkovom móle značky Dior prvýkrát objavil vo výraznejšej podobe trend mono náušníc. Odvtedy si tento štýl obľúbili herečky Gwyneth Paltrow a Emma Watson. Aj dnes je jasné, že ak zvolíte len jednu náušnicu k outfitu na párty alebo večerné gala, chybu rozhodne neurobíte. Myslíte, že musí byť masívna a extravagantná? Nie je to tak! Pokojne zvoľte minimalistický variant – tento trend je skvelý v tom, že je len na vás, ako ho pojmete. 

ZNAMENIA ZVEROKRUHU

Z predajných štatistík medzinárodnej nákupnej platformy Lyst vyplýva, že šperky so znamením zverokruhu sú na vzostupe. Konkrétny nárast v tomto segmente šperkov bol 29 %. Najväčší záujem bol o náhrdelníky a náušnice s týmto motívom. Dá sa očakávať, že aj rok 2022 bude patriť tomuto trendu.

REŤAZE A RETIAZKOVÉ NÁUŠNICE

V obľube budú rôzne varianty reťazí. Tým máme na mysli naozaj masívne reťaze na krk, ktoré pre svoju váhu nie sú pre každú z nás. Spoločne s nimi budú dominovať i chokery a ďalšie typy tzv. „obojkov“ na krk. Pri náušniciach sa tento trend prenesie do dlhých visiacich náušníc z jemnej retiazky alebo retiazkové náušnice, ktoré pripomínajú strapce. 

STRIEBORNÉ KRUHY A KRÚŽKY

To je proste nestarnúca klasika, ktorá nikdy nevyjde z módy. Kruhové náušnice majú toľko variantov! Malé, veľké, masívne, decentné, s dvojitými obručami či ozvláštnené osadenými kameňmi.

Pokiaľ sa nechcete vzdať svojej obľúbenej zlatej farby, hľadajte vyššie spomenuté trendy v pozlátených náušniciach.