MESAČNÝ KAMEŇ: V ČOM JE JEHO SILA

Je symbolom osudu, nových začiatkov a načúvania svojej intuícii. Podporíte ním svoju vnútornú silu a sebadôveru. Zároveň ním upokojíte svoje prehnané emócie v napätých situáciách. Mesačný kameň je tiež silnou oporou v ťažkých okamihoch života.

Kameň hypnotizuje milovníkov drahokamov z rôznych kultúr svojím nadpozemským vzhľadom. Prsteň s mesačným kameňom, to je jednoducho skutočná krása! Má zároveň hlboký význam. Kameň je veľmi cenený mníchmi, šamanmi a spiritualistami. Nájde si cestu aj k vám?

mesicni-kamen

JEHO ENERGIA VIE EVOKOVAŤ POKOJ A CHRÁNIŤ PRED NEGATIVITOU

Význam mesačného kameňa spočíva v jeho energii. Tá sila vie podporovať, rozdávať vášeň a povzbudiť ženskú energiu. Môže vás uzdraviť a naviesť na vašu vnútornú cestu. Spolu s pribúdajúcim a ubúdajúcim Mesiacom evokuje pokoj, ktorý vyvoláva zmyselný až ezoterický pocit. Vyžaruje vitalitu, ktorá povzbudí myseľ a telo k novým zážitkom a zároveň odplaví negativituŠperky s mesačným kameňom sú obklopené silnými lúčmi zlata, modrou a purpurovou farbou a tiež neustále žiariacou bielou energiou. Tá z nich robí ochranné klenoty. 

ODKIAĽ POCHÁDZA?

Najcennejšie sú modré mesačné kamene, ktoré sú zároveň najvzácnejšie. Také nájdete len na Srí Lanke. Historicky najzaujímavejšie bane na mesačný kameň sa nachádzajú vo švajčiarskych Adulských Alpách. Ďalšie bane sú v Barme, v Brazílii, Nórsku, USA, Austrálii, Nemecku, Tanzánii, Indii a na Madagaskare. 

AKO SPOZNAŤ PRAVÝ MESAČNÝ KAMEŇ? 

Mesačný kameň je súčasťou rodiny živcových minerálov. Farba mesačného kameňa je biela, mliečna až sivastá, niektoré druhy adulárov majú pastelovú farbu v teplých zemitých tónoch širokej škály. Je to opalizujúci kameň, ktorý možno nájsť v bezfarebnej forme, rovnako tak broskyňový, ružový, zelený, sivý, žltý, hnedý a modrý. Hra svetla, ktorou sa pravý mesačný kameň vyznačuje, sa nazýva adularescencia a jej jasnosť sa pohybuje od priehľadnej po nepriehľadnú.

sperky-s-mesicnim-kamenemSILA ZNÁMA V HISTÓRII A TÁ DNEŠNÁ

Ak začnete nosiť kameň pravidelne, napríklad ako náušnice s mesačným kameňom, uvedomíte si rozdiel medzi tým, čo je potrebné urobiť a čo si naozaj prajete. Začnete cítiť tiež negatívne energie, ktoré vás ovplyvňujú a naučíte sa „liečiť” sami seba. V minulosti bol používaný ako kameň ochrany pri cestovaní v noci, pri plavbe na mori, počas tehotenstva a pôrodu. Niektorí veria, že pomáha s menštruačnými problémami, zabraňuje zadržiavaniu vody, čistí tráviaci systém a pomáha bojovať s obezitou. 

Mesačný kameň je silný drahokam, ktorý svojimi rozmanitými liečivými účinkami môže ovplyvniť veľa vecí. Je to vyvažujúci drahokam, kameň narodenia, kameň šťastia, posvätný kryštál, kus výstredného šperku a pokojne aj svadobný dar.