SYMBOL VÁŽKA

Vážka je symbolom znovuzrodenia a nájdenia sily po prekonaní ťažkého obdobia, symbolom prechodu do novej etapy života, predzvesťou harmónie, radosti, šťastia a ľahkosti. Vážka nás učí prijímať zmeny a dodáva nám silu. V krajinách Ázie, najmä v Japonsku, sa dokonca považuje za posvätnú. Niet preto divu, že sa vďaka svojej symbolike stala veľmi populárnym motívom a šperky s vážkou sú obľúbeným darčekom. Vážka je rovnako populárna aj ako tetovanie.  Nechajte sa spolu s nami inšpirovať jej krásou.

 nausnice-vazka (1)

NÁUŠNICE VÁŽKY

Dúhové trepotajúce sa krídla vážky inšpirujú šperkárov k vytváraniu luxusných výtvorov. Spojením kvalitného striebra a pravých kameňov, ako je achát, ametyst alebo jantár, vznikol šperk náušnice vážka, ktorý nájdete v našej ponuke. Náušnice s vážkou sú vďaka svojej symbolike prerodu, znovuzrodenia a nových začiatkov  krásnym symbolickým darčekom napríklad pri príležitosti narodenia dieťatka, po prekonaní ťažkej choroby, pri sťahovaní, ukončení štúdia a mnohých ďalších životných zlomoch.

BROŠŇA VÁŽKA

Brošňa s vážkou ručne vytvorená skúseným klenotníkom zaujme na prvý pohľad krásnym zdobením vari všetkými farbami jantáru, ktorý pochádza z Pobaltia. Jantár je skamenená živica a býva spájaný s mnohými pozitívnymi účinkami. Už od čias Hippokrata a starovekej Číny sa používa ako ochranný amulet na odstránenie negatívnych energií a chorôb.

 broz-s-vazkou (1)

NÁHRDELNÍK VÁŽKA

Ak preferujete decentné šperky, odporúčame vám pozrieť sa na prívesky s vážkou. Všetky v našej ponuke sú veľmi jemné, a preto sú vhodné aj pre menšie dievčatá. Prívesok vážka je vďaka odleskom na krídlach stále v pohybe. Vážka zavesená na krku bude svojej nositeľke dodávať odvahu, pozitívnu energiu a silu na prekonávanie malých i veľkých prekážok.

přívěšek vážka